V máji sme na týždeň navštívili našu partnerskú agentúru Maxlead, ktorá sídli v holandskom meste Leiden, neďaleko Amsterdamu. Chodíme sem každý rok, aby sme zdieľali know-how, bavili sa o našich spoločných klientoch a práci, a hlavne, aby sme sa s kolegami videli a užili si príjemne strávený spoločný čas. Nielen virtuálne meetingy, ale aj tie skutočné. 😉

Momentálne hľadáme analytikov a analytičky. Viac o pozícií tu. 🙂

Príchod

Rozhodli sme sa cestovať v nedeľu na obed, aby sme sa v pokoji ubytovali a v pondelok mohli začať s plnými silami. Let prebehol bez komplikácii a dlhú chvíľu sme si krátili spoločenskou hrou a občerstvením.

Leiden sa nachádza 20 minút vlakom z letiska, a zo stanice na naše ubytovanie to je pol hodinky peši. Keďže sa naša Majka veľmi rada prechádza, zmotala aj nás. Cestu aj s batožinou sme prekonali a dorazili do super ubytka v parku pri kaštieli. 😊

Všetci sme sa tešili a aj Peťo to zvládol 😉

Pracovný týždeň

Z hotela do Maxleadu je to 15-minútová precházka. Neviem ako vy, ale ja milujem holandskú architektúru a mestečká, a každý deň som po ceste objavila niečo nové, čím som bola očarená. A takto vyzerajú kancelárie Maxlead. 

Prvé 3 dni sa k nám pridali aj kolegovia z Nemeckej agentúry Morefire. Takto všetci pokope sa nevidíme často, takže zvítavanie zabralo nejaký ten čas. Vedeli ste, že v Holandsku je zvyk dať si na zvítanie 3 bozky na líce?

Pondelkové doobedie patrilo novinkám. Zástupca každej z 3 agentúr odprezentoval, čo majú nové, a ako sa im v analytických projektoch darí. Ja som dala update ohľadom DASE. Kolegov zaujalo najmä video, kde som v krátkosti zostrihala náš instagramový život.

Zdieľanie know-how

Počas týždňa sme venovali dokopy 2 celé dni workshopom a prednáškam.

V pondelok poobede sme mali veľmi zaujímavú prezentáciu od Louise. Študuje marketing a robí diplomovú prácu, pričom spovedala priamo Maxlead pracovníkov a klientov. Predmetom jej skúmania bolo zistiť, čo potrebujú klienti, čo si konzultanti myslia, že klienti potrebujú, a na základe toho navrhla a odprezentovala, čo by sme mohli zlepšiť. Je to skvelé, keď diplomová práca neskočí pri teoretizovaní, ale pomôže aj v praxi.

Kolegovia z Maxlead nám odprezentovali niekoľko praktických prípadových štúdií. Na niektorých sme pracovali aj my a bolo skvelé vidieť a pochváliť sa spoločnými výsledkami. Iné nás inšpirovali k skúšaniu nových vecí.

Hackhaton

Streda patrila hackhatonu. Rozdelili sme sa do skupín a každá mala za úlohu počas dňa vypracovať niečo praktické a použiteľné do ďalšej našej práce.

Ja som spolu s ďalšími manažérmi z Maxleadu riešila, ako prebieha spolupráca medzi nami (DASE) a nimi (Maxlead). Keďže spolu pracujeme na dennej báze a projektov pribúda, je vždy čo zlepšiť, či už v komunikácii alebo efektivite. Navrhli sme 5 konkrétnych opatrení, ktoré som odprezentovala a aktuálne ich zavádzame do praxe.

V Mayovej skupine sa zameriavali na pokročilú analýzu dát pomocou Google Analytics a ako dané dáta využiť v ďalších nástrojoch ako Google Ads, Campaign Manager či Display&Video 360. Tím bol kombináciou analytikov a performance špecialistov, ktorí sa spoločne snažili pracovať s dátami, aby zlepšili výkon online kampaní pre vybrané elektronické obchody. Na základe špecifických postupov zadefinovali segmenty užívateľov, aby ich mohli použiť na efektívnejší remarketing alebo na získanie nových užívateľov.

Čo všetko musíme zabezpečiť, aby sme boli schopní prepojiť online a offline dáta a tak získať pohľad na kompletnú cestu používateľa, vrátane ‚offline‘ interakcií? Aké nástroje a techniky si musíme osvojiť, aby sme boli schopní prepojiť dáta z viacerých zdrojov? Keďže sa chceme v budúcnosti viac zamerať na omnichannel klientov, v Peťovej skupine sa zaoberali práve touto témou.

V Majkinej skupine sa riešil Firebase. Po tom, ako Google začal vypínať Google Analytics pre mobilné aplikácie, sa stáva nástupcom Firebase. Úlohou bolo zistiť, v čom sa Firebase odlišuje, aké sú jeho výhody, nevýhody, a ako vyzerá užívateľské prostredie. Dôraz sa kládol na praktické využitie pre klienta – ako mu vieme pomôcť s danou problematikou tak, aby bola transformácia čo najefektívnejšia.

Obedy

Holanďania sú nám kultúrou celkom blízko, ale v pár veciach sa predsa len líšia.  Na obed jedia obvykle len sendvič alebo šalát. Až večera je pre nich teplé, veľké jedlo (ako náš obed). Vraj je to kvôli tomu, že keby sa na obed najedia ako my, tak ostanú unavení, malátni, a nič už nespravia. Hmmm… niečo na tom možno bude. 😉 Maxlead zabezpečuje obed pre všetkých svojich zamestnancov. Office manažérka nakúpi a pripraví všetko v kuchynke, a už je len na vás, čo si vyberiete. Takéto obedy sme si užívali celý týždeň.

Social program

Kolegovia z Maxleadu sa o nás vždy príkladne starajú. Každý deň sme chodili na večere a drinky.

V pondelok sa zábava začala priamo v kancelárii. V Maxlead majú vlastnú kapelu! 😀 Táto nám zahrala, dali sme si nejaký ten drink a išli do mesta.

Keďže s Maxlead-om pracujeme už takmer 3 roky, pár ľudí medzičasom odišlo. So všetkými ex-kolegami sme sa stretli v pondelok na večeri. Bolo úžasne sa s nimi opäť vidieť.

Utorok hralo Slovensko posledný zápas v rámci majstrovstiev sveta v hokeji. Priamo v kancelárii sme mali zabezpečené premietanie, catering a chladené pivko. Našich holandských kolegov sa nedá nemilovať.<3 Šialenstvo už síce trošku opadlo, ale možno si spomínate, že v tých dňoch vyšiel aj posledným diel seriálu Hry o tróny. Ten sme si spoločne užili hneď po skončení zápasu.

Piatok organizoval Maxlead Tropical party priamo v priestoroch kancelárií. Musím povedať, že som bola prekvapená, ako to mali celé od výzdoby, hudby až po drinky do detailu premyslené. Skvele sme sa zabavili, zatancovali a zahrali beerpong.

Teambuilding v Amsterdame

V sobotu sa náš kolega Mayo ponáhľal domov za svojou ženou a 3 deťmi. My ostatní sme si predĺžili výlet do pondelka. Ubytovali sme sa v Amsterdame, kde sa 3 dni túlali, spoznávali nezvyčajné miesta Amsterdamu a jazdili na bicykloch.

Nebudeme sa hrať na hrdinov. Takýto intenzívny týždeň plný práce a zábavy, vie dať zabrať. Hlavne, keď sa nejaký ten večer nečakate pretiahne do 4 rána. Ale vždy to stojí za to. 😉

Zaujímavosť na záver

V Holadsku sa stmieva omnoho neskôr ako u nás. Bežne bolo o pol 11 večer ešte svetlo. Takto napríklad vyzeralo po 9. Na Slovensku sa v tom istom čase začalo stmievať už okolo pol 8.